Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0546-671075

De aankoop van een eigen huis is voor veel mensen één van de allergrootste beslissingen uit hun leven. Niet zelden lopen de lasten van een hypotheek 30 jaar door.  Alle reden dus om met het financieren ervan de nodige voorzichtigheid in acht te nemen.
Op grond daarvan werken wij volgens een stappenplan. Om u zoveel mogelijk zekerheid te geven.

Stap 1

Kennismaken

Het eerste gesprek is een vrijblijvend gesprek, we maken kennis met elkaar. Bloemendal Hypotheken stelt zich aan u voor en legt precies uit wat zij voor u kunnen betekenen. Daarnaast ontvangt u belangrijke documenten zoals ons dienstverleningsdocument en vertellen wij wat u van ons mag verwachten. Ook leggen wij u uit wat het advies gaat kosten en hoe onze werkwijze is. Aan het einde van dit gesprek weet u dus precies wat u van ons kunt verwachten en hoe het hypotheekadvies zich zal vervolgen.


Beeldvorming

Wanneer alles duidelijk is maken wij een beeld van uw huidige situatie. We inventariseren uw persoonlijke wensen en doelstellingen. Zo vragen wij naar zaken als; kennis en ervaring, uw financiële positie, uw doelstellingen & uw risicobereidheid. Daarnaast vragen wij een aantal stukken aan te leveren zoals een kopie van uw legitimatiebewijs en recente salarisstroken. Naar aanleiding van dit gesprek formuleren wij uw doelstellingen en bespreken deze met u. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag.


Stap 2

Analyseren

In de analysefase gaan we met de door u aangeleverde gegevens aan de slag. Iedereen heeft zijn eigen plannen voor de toekomst. Persoonlijke plannen, maar die wel steevast een aanzienlijk deel van uw besteedbare inkomen gaan opslokken. Wanneer we dat goed in kaart hebben gebracht kan berekend worden bij welke maandlast u nog 'prettig kunt leven'. En dus in welke prijsklasse u uw woning kunt zoeken.

Heeft u een woning gevonden? Moet er verbouwd worden? Moet uw huidige woning eerst nog verkocht worden? Welk bedrag is nodig voor herinrichting en verhuizing. Hoeveel 'reserve' moeten we achter de hand houden, voor het geval dat.... Kortom, hoeveel hypotheek is eigenlijk nodig?

Wij maken proefberekeningen behorende bij de verschillende mogelijkheden. Vervolgens bespreken we de gevolgen van het aangaan van de verschillende vormen.

Adviseren

Tegenwoordig moeten nieuwe hypotheken over het algemeen volledig afgelost worden.  Maar doen we dat via annuïteiten, of lineair? Zijn er misschien nog 'oude hypotheken' waar we rekening mee kunnen houden? Welke rentevasteperiode heeft de voorkeur? Zijn er misschien nog bijzondere voorwaarden van belang? Om dan terecht te komen bij de volgende vraag: welke geldgever gaan we dit laten financieren?

Op basis van de verzamelde informatie brengen wij een advies uit. Wij kijken hierbij uiteraard naar uw mogelijkheden, zodat uw hypotheek ook in de toekomst betaalbaar blijft bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, pensioen, einde relatie of werkloosheid. Daarnaast houden we rekening met uw wensen en gaan wij voor u opzoek naar de best passende oplossing.

Stap 3

Bemiddelen

Nadat u akkoord bent gegaan met de door ons geadviseerde hypotheekvorm gaan wij voor u op zoek naar het best passende hypotheekproduct en vragen wij de offerte voor u aan. Wij leggen precies uit wat voor u de voor- & nadelen zijn van het aangaan van deze offerte. Nogmaals worden de maandlasten, fiscale gevolgen en gevolgen t.a.v. overlijden of arbeidsongeschiktheid naar aanleiding van de offerte uitgelegd.

Achter de schermen ondernemen wij veel stappen, zoals de opdracht tot taxatie, het verzamelen van de benodigde documenten, de aanvraag voor de hypotheekgarantie (als dat mogelijk is ), het overleg met de geldgever tot en met het compleet maken van het dossier voor de bank.  

En dan de laatste stap: uw afspraak met de notaris om de stukken te ondertekenen. Stukken die wij uiteraard ook hebben gecontroleerd op juistheid. Zodat u met een gerust hart kunt ondertekenen. En vol vertrouwen de sleutels van uw nieuwe woning in ontvangst kunt gaan nemen.

Nazorg / Onderhoud

Nadat het hypotheekproduct is afgesloten en de administratieve afhandeling heeft plaatsgevonden, willen wij u ook gedurende de looptijd van de hypotheek ondersteunen. Er kunnen zich onverwachte zaken voordoen waardoor uw hypotheek niet meer geheel aansluit op uw wensen. Ook dan kunt u bij ons aankloppen.

Hypotheekadvies is maatwerk. Wij zijn u graag van dienst.